Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Den nye Golfen – digitalisert, tilkoblet og intelligent

Oppdatert 29.november 2019

Den åttende generasjonen av Volkswagens bestselger Golf er nå presentert: digitalisert, tilkoblet, framoverskuende, intuitiv å betjene og innovativt elektrifisert. Aldri før har Golf vært mer progressiv!

Den er tidenes bilsuksess – mer enn 35 millioner eksemplarer av Golf er solgt. Et fenomen. Nå går startskuddet for den åttende generasjonen av bestselgeren. Med hele fem hybridversjoner elektrifiseres kompaktklassen. Den digitale arkitekturen gjør nye dimensjoner av intuitiv betjening mulig, for eksempel førerassistanse i opptil 210 km/h. Golf blir også den første Volkswagen som utnytter kollektiv trafikkinformasjon via «Car2X» til å varsle om mulige farer.

Umiskjennelig Golf – den mest progressive noen gang

Mennesket i midten. Display og betjeningselementer er konsekvent digitalisert, på en selvforklarende måte.
«Innovisjon cockpit». Golf er den første modellen i sin prisklasse med en digital high-end cockpit som standard.

Den nye Golfen blir den første Volkswagen med fem hybridversjoner fra start (eTSI og eHybrid).
eTSI. Som den første i klassen kan Golf leveres med tre effektive 48-volt mildhybriddrivlinjer, med 81 kW (110 hk), 96 kW (130 hk) og 110 kW (150 hk)

e-Hybrid. Den nye Golfen blir tilgjengelig som plug-in hybrid i to utgaver: 150 kW (204 hk) og 180 kW (245 hk) GTE
Standard med «Car2X» – Golf setter sikkerhetsstandarden.

Personalisering 2.0. Golf lagrer førerens innstillinger i skyen, slik at de kan lastes ned etter førerbytte eller bytte av bil
3-soners klimaanlegg. Med «Smart-Climate» kan klimafunksjoner som «varme hender» eller «frisk luft» startes intuitivt, mens
nytt premium lydanlegg frå den amerikanske lydspesialisten Harman Kardon sørger for perfekt klang i den nye Golfen.

Med den åttende generasjonen av Golf lanseres også den nyeste versjonen av den modulære plattformen for tverrstilt motor (MQB). Golf er dessuten – som alltid – mer enn bare en modell. Verdenssuksessen til Volkswagen og veien mot å bli verdens største bilprodusent er tett knyttet til Golf.

Dynamisk evolusjon utvendig

Siden lanseringen for 45 år siden, har Volkswagen i Golf kombinert hverdagskvaliteter med et klart og presist design. Denne tilnærmingen fører den nye Golfen videre. Silhuetten er et godt eksempel på estetikk og funksjon i perfekt harmoni. Det sentrale elementet her er den karakteristiske C-stolpen. Den gir karosseriet en foroverrettet dynamikk, og fortetter inntrykket bakover. Nå tar den med arven fra den ikoniske ur-Golfen over i en ny tid.

Digital revolusjon innvendig

De nye instrumentene og infotainmentsystemet, som er tilkoplet Internett, smelter sammen langs en akse til en digital cockpit. Betjeningsøyer med touchknapper og touchglideren perfeksjonerer den digitale opplevelsen i Golf. Som tilvalg kan et head-up-display utvide informasjonsflaten til frontruten.

Den konsekvente digitaliseringen gjør en selvforklarende og dermed intuitiv betjening mulig. Systemene er kommuniserer ikke bare med hverandre, men er også online, via en «Connectivity-Unit» (OCU). OCU med eSIM er standard, og gir tjenester som «We Connect» og «We Connect Plus».

Førerassistanse og kollektiv intelligens for mer sikkerhet

Den åttende Golfen setter nye standarder for førerassistanse i kompaktklassen. For første gang vil «Travel Assist» gjøre det mulig å kjøre i 210 km/h på Autobahn, uten aktive inngrep fra føreren. Styring, gass og bremsing – alt kan bilen besørge selv. Spesielt på lange kjøreturer hever det både komforten og sikkerheten.

Som første Volkswagen er også den nye Golfen koblet opp mot omgivelsene som standard. «Car2x»-funksjonen benytter informasjon fra andre kjøretøy innenfor en radius av 800 meter, sammen med signaler fra trafikkinfrastrukturen, til å varsle føreren og andre «Car2X»-modeller om mulige farer. Dermed blir kollektiv intelligens mulig. Siden Volkswagen lanserer «Car2X» som standard i en volummodell som Golf, innleder dette en ny æra for trafikksikkerheten.

Fire nye utstyrspakker garanterer maksimal individualitet

Volkswagen konfigurerer utstyrsnivåene til Golf helt på nytt. De tidligere Trendline, Comfortline og Higline blir erstattet av Golf, Life og Style, samt en sportslig R-line versjon. Alle de nye utstyrsnivåene inneholder betydelig mer enn de sammenlignbare forgjengerne. 

Basiskonfigurasjonen inneholder for eksempel LED-lykter foran og bak, nøkkelfri start og digital cockpit. I tillegg kan basisversjonen benytte «We Connect»- og «We Connect Plus»-tjenestene, og den vil få multifunksjonsratt, automatisk klimaanlegg, «Lane Assist», det utvidede «Front Assist»-systemet, og «Car2X».

I løpet av de nærmeste årene vil også Golf GTI og GTI TCR, Golf GTD, Golf GTE og Golf R-modeller bli lansert.